spelspins.se

Lär dig allt om casino

Spartacus Slot

Spartacus Slot är en spelautomat från spelutvecklaren WMS med två hjul-set, 5×4 och 5×12, med totalt tio hjul och hela 100 vinstlinjer. Det större hjulet kallas ”colossal reels”. Temat handlar om gladiatorn Spartacus som var den mest kända av ledarna för gladiatorupproret i antika Rom mellan år 73 och 71 före Kristus. Videosloten innehåller både wild-symboler, stacked-wild och scatter-symboler som aktiverar free spins-funktionen. Lägsta belopp du kan spela för är så lite som 0,1 euro upp till 250 euro. Den högsta möjliga vinsten i Spartacus är hela 250 000.

Introduktion om Spartacus

Spartacus tema är förlagt i romartiden med gladiatorn Spartacus som huvudkaraktär. Gladiatorn Spartacus var ledare för gladiatorupproret som rönte stora framgångar och skakade om dåtidens maktelit i Rom mellan åren 73 och 71 före Kristus. Spelutvecklaren WMS, som är en förkortning av Williams Interactive, har lyckats skapa en spännande och underhållande spelautomat med fantastisk grafik. Automaten bjuder på två hjul, ett standardhjul och ett kolossalhjul, med hela 100 vinstlinjer. Du kan spela för så lite som 0,1 euro upp till 250 euro per spinn.

Den högsta möjliga vinsten i Spartacus är på hela 250 000 mynt eller 500 gånger insatsen. Återbetalningskvoten är hyfsat bra och ligger på 95,94 procent. I denna slot får du möta den tappra och legendariska gladiatorn Spartacus och delta i spännande lukrativa bonusspel med massor av free spins och chans till stora vinster. Självklart är den högst värda symbolen i Spartacus själv tillsammans med ytterligare två högt värda gladiatorer. Spelautomaten kan givetvis spelas på både surfplatta samt smartphone och fungerar precis lika perfekt med både iOS och Android operativsystem.

Vinstlinjer och Insatser

Spartacus är en spelautomat som bjuder på en annorlunda layout med två olika hjul. Det första är ett standardhjul med 5 hjul och fyra rader men det andra är ett kolossalhjul med 5 hjul och 12 rader. Totalt har detta spel hela tio hjul med 100 vinstlinjer. Minsta insats du kan spela för är så lite som 0,1 euro upp till 250 euro.

Den högsta möjliga vinsten i Spartacus är på hela 250 000 mynt. Hur stor den högsta vinsten blir i pengar beror på vilken insats du spelar med. Återbetalningskvoten, RTP, är hyfsat bra och ligger på 95,94 procent. Spelets vinnande kombinationer räknas från vänster till höger. Ett plus är att alla vinstsymboler är staplade och faller ner blockvis. Spelet har dessutom några större symboler som täcker upp flera positioner samtidigt.

Tema och Symboler

Spartacus är en otroligt snygg och imponerande välgjord slot med häftigt pampig musik. Temat handlar om den Thrakiska gladiatorn Spartacus, som vann folkets hjärta med sina stridsfärdigheter och ledarskap. Spartacus skakade om det romerska imperiet rejält och är väl ihågkommen i historien, även idag mycket tack vare film och tv-serier. Det har skapats många slots med gladiator-tema men Spartacus anses vara en av de absolut bästa.

Temat genomsyrar spelet vilket visar sig i symbolerna. De högst värda symbolerna är Spartacus själv, kvinnliga gladiatorer, hjälmar, lejon, sköldar och svärd. De lägre värda symbolerna är standardsymboler med spelkortens fyra färger, hjärter, spader, ruter och klöver. Wild-symbolen är spelets logo och scatter-symbolen är Colosseum. Wilds fungerar som vanligt och ersätter alla symboler utom scatters. Colosseum landar endast på första, tredje och femte hjulen på både standardhjulen och kolossalhjulen.

Spartacus Bonusfunktioner

Staplade symboler. Många av symbolerna staplas på bägge hjul-uppsättningarna, vilket hjälper till att göra det lättare att skapa vinnande kombinationer. Staplade symboler betyder att symbolerna är ovanpå varandra på hjulen. Spartacus wild är också staplad men har en extra funktion som förklaras nedan.

När en wild landar på ett hjul i huvudspelet kommer alla symboler under och över positionen att förvandlas till wilds. Wilds uppträder då som staplad och täcker en hel rulle på standardhjul-uppsättningen. Dessa staplade wilds överflyttas till motsvarande hjul på kolossalhjul-uppsättningen och täcker hela hjulet. Detta skapar ytterligare stora vinstmöjligheter. Alla vinster beräknas efteråt. I free spins-läget ersätter wilds samtliga symboler utom scatters.

Scatter-symbolen är Colloseum och när du landar scatters på hjul ett, tre och fem aktiverar du free spins-funktionen. Eftersom det finns två hjuluppsättningar kan du landa mer än tre scatters. Om du landar 3 scatters får du 8 free spins med gånger 2 multiplikator, 4 scatters ger 12 free spins med gånger 5 multiplikator och 5 scatters ger 20 free spins med gånger 20 multiplikator.

Free spins-läget är därför en funktion som kan generera stora vinster. Om en del av en staplad wild landar på standardhjulen i free spins-funktionen, kommer resten av stapeln att knuffas på plats. De kommer att kopiera sig över till kolossalhjulen för att hjälpa till att göra fler vinnande kombinationer. Du kan dessutom vinna ytterligare free spins i free spins-funktionen.

Sammanfattning

Spartacus slot är en imponerande spelautomat med otroligt snygg grafik och ståtlig musik. Temat är givetvis Spartacus som var ledare över gladiatorupproret i antika Rom. Videosloten har två hjul, ett standardhjul och ett kolossalhjul, med tillsammans 10 hjul och hela 100 vinstlinjer. För en del spelare kan sloten verka aningen komplicerad vid första anblicken men det stämmer dock inte utan spelet är ganska enkelt.

Spartacus är en väldigt fartfylld spelautomat och hela tiden kommer nya spännande moment med free spins och multiplikatorer där vinsterna kan bli kolossala när du har turen på din sida. Spelautomaten passar bra för high-rollers som vill kamma hem supervinsten men denna slot kan även bli en favorit för vanliga nöjesspelare. Spelet erbjuder förstklassig spelunderhållning som det inte krävs en stor spelkassa för att njuta av.