spelspins.se

Lär dig allt om casino

Medusa Slot

Medusa är en välkänd figur i den grekiska mytologin. Hon är häpnadsväckande vacker, men låt inte denna skönhet lura dig – möter du hennes blick förvandlas du till sten! Spelutvecklaren NextGen Gaming var den som inspirerades av historien om Medusa och gav den nytt liv i form av en spelautomat med fem hjul, tre rader och 25 rörliga vinstlinjer. Slotten bjuder även på spänning i form av olika bonusfunktioner, så som wilds, scatters och till och med ett bonusspel! Läs mer om Medusa Slot nedan.

Om Medusa Slot

Medusa Slot lanserades under 2014 och bakom denna omtyckta slot ligger spelutvecklaren NextGen Gaming. Här bjuds det på vacker grafik och en spännande spelupplevelse som kretsar kring den grekiska mytologins förföriska varelse Medusa. Hon må se ofarlig ut, men den som möter hennes blick kommer omedelbart att förvandlas till sten. I Medusa Slot har man lyckats skapa ett strålande tema, med grafik och ljud som tar spelupplevelsen till en ny nivå. Inte nog med det – NextGen har dessutom fyllt denna till synes ganska enkla slot med spännande bonusfunktioner.

Några av de bonusfunktioner som du kan se fram emot i Medusa Slot är Turned to Stone Re-spins, Once Bitten Bonus och Pegasus Bonus. Utöver dessa bjuder spelet även på klassiska wilds och scatters som kan hjälpa dig när det är dags att möta Medusa. Du spelar som vanligt på fem hjul och tre rader, men antalet vinstlinjer du vill spela med väljer du själv. Här är de 25 vinstlinjerna nämligen rörliga, vilket betyder att de kan användas för att justera insatsen.

Vinstlinjer och insatser

Som vi nämnde ovan, så kan du som spelar Medusa Slot själv välja hur många vinstlinjer du vill spela med under varje omgång. Denna möjlighet är ganska ovanlig idag och ett utmärkt alternativ för dig som vill kunna skapa en helt skräddarsydd insatsnivå. Det finns 25 olika vinstlinjer och du ställer in dem via spelinställningarna, där du även väljer vilket myntvärde du vill spela med.

Myntvärdet i spelet sträcker sig mellan 0,01 – 2,50, vilket ger dig en maxinsats på 62,50 euro per snurr om samtliga vinstlinjer är aktiva. Detta är alltså ett spel som kanske inte är det mest optimala för den som gillar att satsa ordentligt under varje snurr. Andra slots idag erbjuder insatser på upp till 200 – 400 euro! Istället passar denna slot dig som gillar att satsa med måtta.

Symboler

Medusa Slot är ett spel som baserats på myten om Medusa, en kvinna med en blick som kan få vem som helst att bli till sten. Symbolerna i spelet speglar detta spännande tema och kommer i form av bland annat Medusa, ett gammalt grekiskt tempel, en krigare i sten, en orm, sandaler, druvor och en avbruten pil. Utöver dessa symboler bjuder Medusa Slot även på en del bonussymboler.

Bonussymbolerna ska vi titta närmare på i nästa stycke. Låt oss istället gå igenom vilka symboler som är extra viktiga att hålla ett öga på, då de kan hjälpa dig att vinna extra stort. De två mest värdefulla symbolerna i grundspelet är templet (fem sådana ger dig 5 000 mynt) och den förstenade krigaren (fem sådana ger dig 2 000 mynt). Öka dina vinstchanser genom att aktivera samtliga vinstlinjer.

Bonusfunktioner

Medusa Slot är ett spel med flera intressanta bonusfunktioner. Nedan ska vi gå igenom dem i detalj.

Medusa själv är spelets wild-symbol och hon kan ersätta alla andra symboler förutom scatters och bonus-symboler. Wilds kan dyka upp på hjul 2, 3 och 4. Lyckas du få tre Medusa-symboler aktiveras Turned to Stone Re-spins som ger dig 3 re-spins med en multiplikator på x3. Här aktiveras dessutom en expanderad wild på hjul 2, 3 och 4 för att öka dina vinstchanser.

Spelets logga fungerar som scatter i slotten och får du tre sådana symboler aktiveras 10 free spins där samtliga vinster dubblas. Detta är dock inte allt – en krigarsymbol kommer att dyka upp under denna omgång. Varje gång du snurrar fram denna symbol aktiveras 3 super spins där alla vinster multipliceras med fem!

Pegasus Bonus aktiveras när du lyckas snurra fram tre Pegasus-symboler. Detta är ett bonusspel där du välj får välja en Pegasus och se vilken vinst som döljer sig bakom. Här kan du bland annat få 50 gånger din insats! Du kan även få möjligheten att välja en till Pegasus eller vinna samtliga pris som döljer sig bakom de magiska hästarna.

Sammanfattning

Medusa Slot är ett spel ifrån NextGen som fångat många spelares hjärtan med sitt vackra tema, spännande handling och många intressanta funktioner. Extra uppskattat är det förmodligen att spelaren själv kan aktivera vinstlinjer för att skapa skräddarsydda spelomgångar. Att slotten även innehåller ett bonusspel är en annan faktor som säkerligen lockar spelare till denna spännande spelautomat. Det finns helt enkelt inte mycket att klaga på i detta spel.

Det enda som skulle kunna vara en nackdel är att maxinsatsen ligger på så lite som 62,50 euro. Många spelare vill kunna spela med i alla fall 100 euro per snurr, vilket inte är en möjlighet i denna slot. Samtidigt är den ett utmärkt alternativ för den som gillar att spela länge med mindre insatser. Vågar du ge dig in i Medusas värld och hämta hem storvinsterna?