spelspins.se

Lär dig allt om casino

Jack and the Beanstalk Slot

Sagan om Jack och den magiska bönstjälken har de flesta hört. I Jack and the Beanstalk Slot får du återuppleva denna klassiska saga men med en modern tvist! Som vanligt när en succéslot lanseras har NetEnt något att göra med den. I Jack and the Beanstalk Slot har de verkligen gjort sitt yttersta för att skapa ett så verklighetstroget och högklassigt tema som möjligt – vilket de verkligen lyckats med. Här finns både wilds, free spins och andra spännande funktioner som kan hjälpa dig nå drömvinsten bland molnen!

Om Jack and the Beanstalk Slot

Jack and the Beanstalk Slot är en populär NetEnt-slot som bjuder på underhållning i toppklass. Här har de inte snålat på någonting, varken när det gäller grafik eller funktioner. Spelet släpptes under 2011 och är därför en slot med några år på nacken, men detta märks varken på spelets design eller popularitet – slotten är fortfarande en av de mest uppskattade på marknaden. Temat är självklart baserat på den klassiska sagan om Jack som fick tag på en magisk böna som växte sig högre än molnen!

Självklart kan du räkna med en och annan överraskning i Jack and the Beanstalk Slot. Här finns både wilds och free spins som sätter guldkant på din spelupplevelse. Slotten spelas med 20 fasta vinstlinjer som utgörs av fem hjul och tre rader symboler. Detta är med andra ord en klassisk slot i all bemärkelse, vilket gör att den passar de flesta spelare. Högsta insats i spelet är dessutom 100 euro, så alla spelare oavsett plånbok är välkomna i detta äventyr. Nedan ska vi titta närmare på vad slotten har att erbjuda.

Vinstlinjer och insatser

Jack and the Beanstalk Slot spelas med 20 fasta vinstlinjer. Att linjerna är fasta innebär att du inte kan justera insatsen, utan samtliga vinstlinjer är aktiva under varje snurr. Detta betyder alltså att du alltid spelar med maximalt antal vinstlinjer, vilket många spelare uppskattar. Vilka vinstlinjer som gäller kan du enkelt se antingen i spelinformationen eller till höger och vänster om spelplanen.

Maximal insats i Jack and the Beanstalk Slot ligger på 100 euro och som minst kan du satsa 0,20 euro. Med andra ord finns en insats som passar de flesta, även storspelarna. Du justerar din insats genom att välja en passande insatsnivå mellan ett och tio samt ett myntvärde mellan 0,01 – 0,50. Testa gärna spelet i demoläge innan du satsar dina egna pengar.

Symboler

Symbolerna i Jack and the Beanstalk Slot är självklart inspirerade av originalsagan. Här kan du bland annat se Jack själv, en vattenkanna, en get, en yxa och det onda monstret som bor ovan molnen. I spelet finns såklart även den magiska bönstjälken och denna har NetEnt finurligt nog valt att använda för att utgöra spelkortssymbolerna A, K, Q, J och 10 – en intressant detalj!

När det gäller symboler finns det såklart vissa som är värda mer än andra. Det är de mest värda symbolerna du bör ha koll på, eftersom dessa kan ge dig extra magiska vinster om de skapar en vinnande kombination. Den mest värda symbolen i spelet är såklart Jack – fem av honom ger dig en myntvinst på 1000 mynt. Monstret är värt näst mest och ger dig 750 mynt.

Bonusfunktioner

Jack and the Beanstalk Slot är minst lika spännande som originalsagan. Nedan ska vi titta närmare på några av de bonusfunktioner som erbjuds.

Först och främst erbjuds klassiska free spins. Dessa aktiveras med hjälp av scattern som kommer i form av en skattkista. Tre sådana symboler aktiverar 10 free spins och det är även möjligt att återaktivera läget genom att få ytterligare tre scatters. Då belönas du med 5 free spins extra. Här är vinstchanserna stora!

Nästa intressanta funktion är spelets wild som kommer i form av spelets logga. Denna symbol kan som vanligt ersätta andra symboler, men wild-symbolen i denna slot är extra intressant – den kan nämligen vandra. Varje gång du snurrar fram en wild aktiveras ett re-spin. När detta sker byter wild-symbolen plats och re-spins fortsätter tills dess att wilden försvinner ur spelplanen.

Inte nog med allt detta, vinster med hjälp av wilds ger dig en multiplikator på x3. Sist men inte minst kan en nyckel på hjulen under free spins-läget låsa upp speciella wild-funktioner. Du kan till exempel belönas med stacked wilds och expanding wilds som verkligen kan få det att klirra till i spelkassan!

Sammanfattning

Anledningen till varför Jack and the Beanstalk Slot är en omtyckt slot är inte svår att lista ut. Här finns inte bara ett utmärkt producerat tema med briljant grafik och passande ljudeffekter, det finns även många intressanta funktioner. Wilds, free spins och multiplikatorer är bara några funktioner som kan ge dig extra stora chanser till vinst. Detta är ett utmärkt spel på många sätt.

Extra bra passar detta spel dig som gillar att varva höga och låga insatser och som gärna spelar via mobilen. Det enda som kan vara en nackdel med denna slot är att den inte erbjuder något riktigt bonusspel, men detta kompenseras med hjälp av de unika bonusfunktionerna. Följ med på ett riktigt slotsäventyr i Jack and the Beanstalk Slot och se om du lyckas vinna storvinsten!